Strange Games Logo

This game is currenlty only avalible in norwegian.

2-6 Players

120 Minutes

+14 years

HEKKspedsisjon - På ekspedisjon i Europa er et spill som tar deg med på en strabasiøs rundreise til Europas mer eller mindre kjente byer. Du vil havne i mange morsomme og ukonvensjonelle situasjoner underveis, og du vil måtte forholde deg til dilemmaer som du sannsynligvis aldri hadde trodd at du måtte ta stilling til. Underveis på ekspedisjonene dine vil du kunne kjøpe deg mat og ekspedisjonsutstyr som hjelper deg raskere frem til ekspedisjonsmålet, tilegne deg poenggivende kunnskap, og utfordre dine motspillere til kappløp. 

I spillet reiser du rundt som en av seks ulike ekspedisjonsfarere som alle har sine positive og negative sider. Spiller du for eksempel som Gnisten vil du kunne jukse deg ut av kinkige sitasjoner, men du bruker kanskje lenger tid på å nå målet på grunn av din elendige retningssans. Spiller du som Bækklæsj kan du gjøre noen skikkelig gode kupp på svartebørsen, men uflaksen din gjør at du vil måtte reparere ekspedisjonsutstyret ditt oftere. 

Målet med spillet er å vinne poeng som fører deg fra start til mål på Vinnersporet som omkranser spillbrettet. Du vinner poeng ved å fullføre ekspedisjoner fra en by på kartet til en annen. På veien trekker du hendelseskort som kan gi deg både fordeler og ulemper, og som kan stille den ovenfor noen vanskelige valg. Skal du ta deg en tur på strippeklubb når du først er ute på tur, eller skal du kanskje heller ta en telefon hjem til kona? 

For å vinne noen ekstra poeng kan du også utfordre dine motspillere til kappløp - førstemann til målet vinner! Under utfordringer er selvfølgelig skitne knep innafor. Å vinne er det viktigste, æren blir ikke noe mindre om du stikker noen kjepper i hjulene til dine motstandere underveis! 

For å nå raskere frem til ekspedisjonsmålet ditt, vinne utfordringer eller få noen kjappe ekstrapoeng, kan du handle diverse ekspedisjonsutstyr underveis. Dette kan blant annet være ulike fartøy eller gjenstander som gjør at du forflytter deg raskere, eller gjenstander som kan sinke dine motstandere. Du kan spille trygt og handle kun i den ordinære butikken, men om du tar en sjans kan du kanskje gjøre et kupp på svartebørsen. Hva som til enhver tid er tilgjengelig vil endre seg underveis, og det er viktig å planlegge godt hva du handler, siden du har begrenset med plass til utsyr i ryggsekken din. 


Husk at ekspedisjonsutstyr kan bli slitt og alle ekspedisjonshelter blir sultne, så kanskje er det lurt å spare noen trusedollar til reparasjoner og mat på veien. Men hvis er du helt blakk er det heldigvis mulig å ta seg en liten jobb eller to underveis. Eller kanskje du bare sparer opp til noe fancy ekspedisjonsutstyr? 

Spillet kan spilles med 2-6 spillere, og gjennomsnittlig spilletid er 90- 150 minutter. Spillet er anbefalt for spillere mellom 13 og 127 år, da det er enkelte seksuelle og/eller voldelige antydninger i spillet.

Ideen til HEKKspedisjon ble til under Covid 19-pandemien, da det ble umulig å forflytte seg over landegrenser. Horten Ekspedisjon og Kano Klubb, forkortet HEKK, er Norges eneste registrerte ekspedisjonsklubb. Klubben drar normalt sett på gøyale ekspedisjoner rundt om i verden, ofte i litt ukonvensjonelle fartøy. Da klubbens planlagte ekspedisjon ble utsatt på grunn av stengte grenser, fant medlemmene en alternativ måte å reise rundt i Europa på, nemlig ved hjelp av brettspillet HEKKspedsjon! Flere av hendelsene og dilemmaene du vil møte på spillet er inspirert av virkelige hendelser fra klubbens tidligere ekspedisjoner. Det må allikevel påpekes at spillutviklerne har tatt seg noen kunstneriske friheter og både endret på og funnet opp ulike utfall av situasjonene som har oppstått.